Torsdag 8.11.

Horowitz

Kl. 17.30: Gratis buss fra Skjæringa, via Sjøområdet, Radisson BLU Polar Hotel Spitsbergen, Hilmar Rekstens vei, Spitsbergen Hotel («Funken») til Galleri Svalbard.

Kl. 18.00 Åpning. KunstPause Svalbard 2018 åpnes av Pål Berg. Galleri Svalbard. 

Kl. 18.00 Utstillingsåpning I Set Out to Track the Sun, Risa Horowitz. Galleri Svalbard

Utstillingsåpning Longyearbyen fotoklubb, Nye tider.

Musikalsk innslag ved Longyearbyen kulturskole. 

Kl. 19.30: Gratis buss fra Galleri Svalbard, via Spitsbergen Hotel («Funken»), Hilmar Rekstens vei, Longyearbyen kulturhus, Radisson BLU Polar Hotel Spitsbergen, Sjøområdet til Skjæringa.

----------------

Fredag 9.11.

Kl. 19.30 Boklansering på Huset.

Et Svalbardliv-Omslag-WEB.jpg

Et svalbardliv i revy. Anne Lise Klungseth Sandvik har samlet et utvalg av sine revytekster opp gjennom tidene i denne utgivelsen sammen med Leif Magne Helgesen og fotograf Per-Anders Rosenkvist. Alle tre vil være til stede, og det serveres smakebiter for publikum av tidligere revy-deltakere.

----------------

Lørdag 10.11.

11.00 LongyearCity-Marsjen - Formiddagstur fra Titankrana til sentrum. Bussavgang fra Radisson BLU Polar Hotel Spitsbergen til Titankrana kl. 10.30, utdeling av fakler. Titankrana, Hotellneset – Bykaia – Sjøområdet med besøk i galleri Storø – Visit Svalbard. Avsluttes i turistinformasjonen med servering av kaffe, kakao og kaker. Underholdning ved Tundradundrene. 

11.30 Olaf Storø – nypressa kunst. Storø presenterer nye kunstverk og demonstrerer arbeidsprosessen fra idé til ferdig verk. 

12:00 Åpen dag, Svalbard museum

14:00 Smeerenburg 1633-1634 – Svalbards første planlagte og vellykkede overvintring. Foredrag v/Per Kyrre Reimert, Lassegrotta, UNIS 

Smeer side1 WEB.jpg

14.00 Janne og Muskat – familieforestilling i kulturhuset. I et musehull i nærheten bor det en mus som heter MUSKAT. Det vet ikke Janne. Hun gleder seg til å ha eventyrstund for barna, men hvor i all verden har det blitt av eventyrbøkene hennes? Og hva er det for noe rart som ligger i stolen hennes, det ligner litt på musebæsj…?

Bli med når Janne møter MUSKAT for første gang, og eventyrstunden får en helt ny vending!

muskat-WEB.jpg

Muskat, eller Hesperinus Norwegicus Mus Musculus Elskerostinus som han egentlig heter, er maskoten til Akershus Teater. Han er en fin fyr, men han kan ingenting om god oppførsel, og bryr seg aller mest om seg selv, og om muggost. Muggost er det beste Muskat vet. Han bor inne i et musehull, men noen ganger kommer han ut, og det betyr både trøbbel og morro for de som måtte befinne seg der ute.

Ingenting av Jannes eventyrstund går som planlagt, til barnas store begeistring. Muskat engasjerer voldsomt, og dette er en forestilling som virkelig trigger engasjement og entusiasme hos barna. Janne har mange års erfaring med teater for barn, og har her laget en leken og morsom forestilling for både voksne og barn, helt på barnas premisser.

Storsalen, kulturhuset. Fri entré.

17.00 Boklansering, Stationen.

Johannes Bjarne Alme kommer til Longyearbyen for å lansere sin nye roman "Eventyret - med fangstmann til Svalbard", hvor handling er lagt til nettopp Svalbard på 90-tallet. Johannes tar oss tilbake til en periode med utvikling, myter, røverhistorier og forandringer i samfunnet - samtidig som Svalbards historiske hendelser blir fortalt. Alt dette rammes inn i en spennende eventyrjakt rundt Spitsbergen med skuta "Fangstmann".

---------------

Søndag 11.11.

18.00 Salmer i polarnatten. Lokale artister.